Telefon: 05 99 47 522 GSM: 070 395 300 info@vrtecbambi.si
Select Page

x_IMG_0523Začetek meseca nam je nasul nekaj snega, ki smo ga izkoristili za igre na snegu. Otroci so se igrali z lopatkami in vedri, delali snežne potičke, še raje so jih podirali. Opazovali smo stopinje v snegu, lovili snežinke, delali kepe …

Pogovarjali smo se o zimi, ki je poseben čas. Ker imajo ptice manj hrane kot poleti ali jeseni, smo jim tudi mi pomagali preživljati zimo in jim nasuli ptičja semena.

V igralnici smo si pripravili več kotičkov. V glasbeno-plesnem smo prepevali Vrabčkovo zimsko pesem in ob glasbi posnemali gibanje ptic. V likovnem kotičku smo slikali na temo Ptice pozimi. V naravoslovnem smo iskali ilustrativno gradivo in izdelali plakat o pticah. Otroci so si jih kar nekaj zapomnili in oponašali njihovo oglašanje. V senzoričnem kotičku sem mešanico ptičjih semen nasula v raziskovalni bazen, v katerem so semena prelivali, presipali med dlanmi, se z njimi igrali…

Sicer pa je učenje prelivanja, presipanja in pretakanja zelo dobra predopismenjevalna spretnostna vaja, s katero se otrok uči natančneje voditi svojo roko, okrepi prste, da bodo pripravljeni za držanje pisala.

Konec meseca se je ozračje precej ogrelo, zato smo se z vozičkom večkrat odpravili na sprehod. Opazovali smo ptice, ptičje krmilnice in prisluhnili različnim zvokom v naravi. Na igrišču smo se igrali z obroči in spoznavali novo gibalno igro Ptički, v svoja gnezda.

Upamo, da se bo nebo v prihodnjih dneh še kaj belo obarvalo. Tako bomo maškare v prihajajočem mesecu februarju upravičeno odganjale zimo.

Vabljeni v fotogalerijo na ogled naših slik.