Telefon: 05 99 47 522 GSM: 070 395 300 info@vrtecbambi.si
Select Page

Kako čas beži. Mesec januar nam je potrkal na vrata in seboj prinesel pravljico Babice zime. Polžki smo ji radovedno prisluhnili, spoznavali živali in se o njih pogovarjali. Pripravili smo krmilnice za ptice ter jih obesili na drevesa po igrišču vrtca.

Ker nam je januar prinesel zanimive vremenske razmere, smo opazovali in se pogovarjali o vremenu. Spoznavali smo kose oblačil in pridno trenirali, da se sami slečemo, oblečemo in obuvamo.

Vsako jutro smo prepevali nove in stare pesmi. Ob poslušanju glasbe smo radi zaplesali in lovili milne mehurčke po igralnici. Bili smo ustvarjalni in ob poslušanju pesmi ”Mi delamo snežaka”, izdelali snežake, ki nam krasijo našo garderobo. Vzgojiteljici sta sem in tja prestavili pohištvo, naša stara igralnica je tako postala kot nova, kjer se radi igramo in spoznavamo nove reči.

Radi se potikamo po igrišču vrtca, kjer nam ne uide peskovnik in gugalnica. V vrtcu smo pridobili dva nova poganjalčka na katerih smo si priredili pravo dirkanje po igrišču. Ob lepem vremenu smo spoznali montessori kotiček na prostem, kjer smo spoznavali različna orodja, zabijali žeblje in brusili z brusnim papirjem kos lesa.

Z vzgojiteljico smo izdelali domače lepilo, natrgali časopisni papir in izdelovali veliko kroglo. To veliko kroglo smo marljivo barvali z modro in belo barvo in počasi je nastajal naš veliki likovni projekt planet Zemlje.

Mesec januar se je zaključil tako, da so med nas prišli novi Polžki katerim smo skupaj z vzgojiteljicama izrekli toplo dobrodošlico.