Telefon: 05 99 47 522 GSM: 070 395 300 info@vrtecbambi.si
Select Page
Pretekli mesec je bil izredno raznolik, saj smo poskrbeli za celo paleto znanja in aktivnosti. 

Najprej smo se seznanjali z zdravo prehrano. Spoznali smo prehransko piramido, se igrali igrice, prebrali vso pomembno literaturo, obiskali kuharja in si ogledali kuhinjo. Za nekaj dni smo se prelevili v prave kuharje in si pravzaprav sami spekli piškote. Sledil je tradicionalni slovenski zajtrk, pri čemer smo se intenzivno posvetili spoznavanju osnovnih sestavin tega zajtrka. Na zajtrku nas je obiskala tudi čebela, ki je otrokom res popestrila jutro. 

Po tradicionalnem slovenskem zajtrku smo dobili obisk zobozdravnice in njene zobne asistentke. Otroci so preko njih izvedeli res veliko informacij, na koncu pa so si pod strokovnim očesom skupaj umili zobe s ščetkami od doma. Uredili smo si celoten zdravstveni dom: pisarno za medicinsko sestro, kotiček za pediatrijo, pregled vida, lekarno, pisarno zdravnika, mizo za pregledovanje in nekaj slikovnega gradiva, ki je prav tako sodilo v kotiček. Kotiček je bil res dolgo aktualen. Da pa smo temo še bolje poglobili smo se dogovorili za obisk reševalnega vozila. Tako nas je obiskala reševalna ekipa in nam predstavila vozilo, pripomočke, ki jih vsakodnevno uporabljajo in svoje delo nasploh. Dogodek je otrokom ostal v res lepem spominu. 

Mesec smo zaključili z obiskom dedkov in babic. Ti so se zbrali v telovadnici, kjer smo izvedli nastop s petjem pesmi, kasneje pa smo jih povabili v igralnico, kjer so potekale ustvarjalne delavnice. Vsi skupaj so namreč izdelovali izdelke za božični bazar. Dan je bil zares prijeten in v pozitivnem vzdušju.