Telefon: 05 99 47 522 GSM: 070 395 300 info@vrtecbambi.si

KONTAKT

Pisarna: 05 99 47 522
Enota Šmartno: 070 395 300

Enota Parižlje: 040 825 824
info@vrtecbambi.si

bambi
Skupaj z otrokom uživajte ob petju pesmic.

Šmartno ob Paki

Morske zvezde
– Mavrične ribe

Orke

Parižlje
– Želve
– Morski konjički

Meduze


Morske zvezde v junijuJunij nas je obdal z lepim, sončnim vremenom, zato smo se odločili, da si bomo pripravili svoj sirup. Na našem vrtu smo nabrali meto in meliso. Nato smo listke natrgali in jih dali v posodo z vodo ter dodali koščke limone. Naslednji dan smo sirup dokončali. Navdušeno smo degustirali limono ter opazovali naše obraze. Nekaterim je bil okus limone všeč, drugim malo manj. Na koncu smo skupaj mešali in mešali in namešali zelo okusen čarobni sirup, s katerim smo se v vročih dneh odžejali.  Spoznavali smo barve mavrice, z nogami smo se sprehodili po barvi in na liste pričarali mavrično hojo. S pomočjo lutk in senčnega gledališča smo spoznali živali v Afriki. Listali smo enciklopedije, prebirali pravljice o Afriki.
Vroče junijske temperature ob koncu meseca smo si popestrili z vodno zabavo – bazenom in vodno drčo.

Morske zvezde v juniju


Morske zvezde v maju
Meseca maja smo spoznali zelo lačno gosenico. Uredili smo si lutkovni kotiček. V mesečnem kotičku smo si pripravili različne igre: hranjenje lačne gosenice (tulec z odprtino in žetoni), sestavljanka razvoja metulja (od jajčeca do metulja) ter sestavljanje metuljev (simetrija). Otrokom so bile vse igre v kotičku zanimive in so si jih radi skozi ves mesec preizkušali ter se z njimi igrali. 
Z zavezanimi očmi smo preizkušali različno sadje in vonjali različne začimbe. Odpravili smo se na sprehod do gozda, kjer smo na poti opazovali, kako na pašnik spuščajo krave. Otroci so bili navdušeni nad kravami, pašnikom in celotnim potekom. Na sprehodu smo nabrali tudi različne travniške cvetlice, ki smo jih nato v vrtcu nalepili na folijo in dali pod velik kup knjig. Tako je nastala lepa slika travniških cvetlic. 

Želve v juniju

V tem mescu smo veliko časa preživeli na prostem. Ukvarjali smo se s projektom Varno s soncem, kjer smo se seznanjali z varnim načinom bivanja na soncu. Pričeli smo z mazanjem sončne kreme, vsak dan opozarjali na uporabo pokrival, se izogibali gibanju na direktnem, vročem soncu in skrbeli za ustrezno hidracijo. Obiskovali smo gozdni kotiček, imeli piknike na odeji, se sprehajali po visoki travi, opazovali drobne živali, ipd. 
Ta mesec smo se intenzivno posvetili spoznavanju osnovnih barv. Tako smo po igralnici iskali predmete modre, rdeče in rumene barve. Barve smo spoznavali tudi na paleti in tako utrjevali slikanje na papir. Ustvarjali smo tudi z barvnim plastelinom in risali s kredami po asfaltu. 
Doživeli smo tudi zelo poseben, ampak nikoli pozabljen dogodek Slovenia tour s kolesarji. Na ta dogodek smo se res dobro pripravili. Izvedli smo kolesarski dan, ki pa je bil otrokom zelo všeč, saj so lahko od doma prinesli svoje poganjalčke. Istega dne smo navijali za prave kolesarje. V roke smo vzeli zastavice in se pridružili ostalim navijačem ob ograji. Bilo je precej glasno vzdušje, ampak otroci se niso pustili motiti, saj je bilo izredno zanimivo.
Ob koncu meseca smo se veliko zadrževali v senci in izvajali dejavnosti pri vodi. 


Projekti

Sodelujemo:
KJE SE NAHAJAMO
O NAS

Naslov: Rečica ob Paki 60a
               Šmartno ob Paki
               3327 Slovenija

Telefon:  05 99 47 522
GSM: 070 395 300

http://www.vrtecbambi.si

Ostale informacije

Ostale informacije:  Direktorica: Taja Steblovnik