Telefon: 05 99 47 522 GSM: 070 395 300 info@vrtecbambi.si
Select Page

KONTAKT

Pisarna: 05 99 47 522
Enota Šmartno: 070 395 300

Enota Parižlje: 040 825 824
info@vrtecbambi.si

PUBLIKACIJA 2023/2024

bambi
Skupaj z otrokom uživajte ob petju pesmic.

 

Pesmice Marjetice

Pesmice Mačice

Pesmice Potonike

Pesmice Trobentice

Pesmice Spominčice

Pesmice Sončnice

Pesmice Tulipani

Igrane igrice zaposenih vrtca Bambi

Vabljeni k ogledu.

TUDI PREDŠOLSKI OTROK POTREBUJE DOPUST

ALI PREDŠOLSKI OTROK POTREBUJE DOPUST?


V zadnjem obdobju smo priča razpravam o tem ali predšolski otrok potrebuje dopust ali ne ter
predvsem zakaj ga potrebuje. Napačna razmišljanja in teze vodijo do napačnih zaključkov.
Preverimo nekatere pomisleke staršev ob pojavu te razprave v naslenjem članku.

 


Skupina Mačice v aprilu

Naslov našega mesečnega sklopa je bil »Iz goričkega v Piran«. Naši temi meseca sta bili »Skupaj se imamo lepo«.

Pogovarjali in spoznavali smo značilnosti meseca aprila. Veliko smo likovno ustvarjali s pomočjo tempera barv, vodenih barv, odtiskovanja in lepljenja. Spoznavali smo različne naravne znamenitosti Slovenije preko poučnih videov in slikovnega materiala.

Preko slikovnega gradiva smo spoznavali različne tipe družin. Otroci so prinesli v vrtec fotografije svoje družine o kateri smo se veliko pogovarjali. Spoznavali smo različne živalske družine in prebirali različne slikanice na temo družine. Odpravili smo se na sprehod v okolici vrtca. Opazovali smo bližnjo kmetijo in poimenovali živali, ki smo jih srečali. Odšli smo na sprehod do bližnjega travnika in si nabrali manjši šopek rož.

Obeležili smo dan Zemlje in se pogovarjali o varstvu narave. Preko slikovnega gradiva smo spoznavali planet Zemlja. Posadili smo vsak svoj fižol in skupaj skrbeli zanj. Ustvarili smo tudi plakat. Pogovarjali smo se o tem kam damo odpadke. Spoznavali in poimenovali smo travniške živali in ustvarili plakat na dano temo. Spoznavali smo žival polža, ki ga nekaj dni imel na obisku na igralnici. 

V nadaljnjih mesecih bomo še ponovili dejavnosti na temo spoznavanja Slovenije. Posvetili se bomo gibanju in spoznavanju zdravega življenjskega sloga. Izvedli bi še kratek sprehod v okolici vrtca in tako še bolje spoznali kraje kjer smo doma. Posvetili se bomo dejavnostim povezanimi z naravo.

Skupina Mačice v marcu

V mesecu marcu se je pri nas vse vrtelo okoli plesa in glasbe, ter različnih praznikov. Naslov našega mesečnega sklopa je bil »Od obleke in plesa«. Naši temi meseca sta bili »Kam letijo drobne ptičke?« in »Prišla je pomlad«.

Izdelali smo pomladansko dekoracijo in skupaj okrasili igralnico. Spoznavali in utrjevali smo pesmi o pomladi. Pripravljali smo se na izvedbo marčevskega nastopa za starše. Veliko smo plesali in peli, ter izdelovali pripomočke za naš nastop.

Zelo veliko smo likovno ustvarjali, ter izdelovali manjše pozornosti ob različnih praznikih (Gregorjevo, Materinski dan, Dan mučenikov in žena, Veliko noč). Veliko smo se pogovarjal o vseh praznikih in ustvarjali različne plakate s slikovnim gradivom.

Pogovarjali smo se o pomladi in o znanilcih pomladi. Poimenovali smo vse rože oz. prve znanilce pomladi in se naučili njihova imena. Pogovarjali smo se o osnovnih čustvih in jih prikazali z obrazno mimiko.

Skupina Mačice v februarju

V mesecu februarju se je pri nas vse vrtelo okoli spoznavanja naše domovine-Slovenije. Naslov našega mesečnega sklopa je bil »Tu smo doma«. Naši temi meseca sta bili »kultura« in »Pust veselih ust«.

Spoznavali in utrjevali smo bonton, ter lepo vedenje. Otroci so že zelo dobro razumeli in vedeli kakšno je kulturno vedenje pri mizi in v različnih življenjskih situacijah (odhod domov, ogledovanje knjige). Izdelali smo tudi plakat na dano temo, ki je bil otrokom zelo všeč, ter si ogledali video posnetek oz. kratko risanko na temo »čarobnih besed«. 

Spoznavali smo našo domovino-Slovenijo in simbole. Ustvarili smo plakat in prebirali različne slikanice na temo Slovenije. Ob slikanicah in drugem slikovnem materialu smo si ogledovali pokrajine v Sloveniji. Obeležili smo kulturni praznik in se pogovarjali o Francetu Prešernu. Ob kulturnem prazniku smo ustvarjali figove kroglice, ki so bile otrokom zelo všeč.

V vrtcu nas je obiskal kurent, ki smo se ga zelo veselili. Na temo kurenta in pustovanja smo ustvarjali likovne izdelke. Veliko smo se pogovarjali o pustnem času in o dogajanju v mesecu februarju. Skupaj s starši smo izvedli pustno delavnico, kjer smo skupaj izdelovali pustne kostume. Priredili smo tudi pravo pustno povorko in zabavo, kjer nas je zopet obiskala maska kurenta. Obeležili smo tudi Valentinovo in se pogovarjali o tem koga imamo radi.

Veliko smo prepevali in igrali na Orffova glasbila. Naučili smo se dve novi pesmi. Plesali smo ljudske plese in se že seznanili s plesi za marčevski nastop. Otroci so plesali tudi v parih, kar je nekaterim predstavljalo malo težav, vendar so vsi otroci zelo radi in z veseljem plesali.

KJE SE NAHAJAMO
O NAS

Naslov: Rečica ob Paki 60a
               Šmartno ob Paki
               3327 Slovenija

Telefon:  05 99 47 522
GSM: 070 395 300

http://www.vrtecbambi.si

Ostale informacije

Ostale informacije:  Direktorica: Taja Steblovnik