Telefon: 05 99 47 522 GSM: 070 395 300 info@vrtecbambi.si
Select Page

 

Babica, zakaj imaš tako velika usta?slika za novico Babica

Vsem odraslim in otrokom poznan citat, s katerim prestrašena Rdeča kapica poskuša prepoznati volkovo prevaro. V skupini Palčkov spoznavamo pravljice, pesmice in šaljivke, ki se prenašajo iz roda v rod kot otroško izročilo. Skozi vse leto bomo spoznavali otroško literaturo, s katero so se srečali že naši starši, stari starši in vsi otroci, ki so se jih te pravljice in besede dotaknile …

Pravljice so in bodo še vedno vznemirjale otroke, ki se bodo z njimi poistovetili in jih dojemali skozi lastne občutke ugodja, vznemirjenja, prijaznosti ter tudi frustracij in strahu.
Tudi nas je v tem mesecu obiskala Rdeča kapica in nas spodbudila k raziskovanju naših čutil. Zanimalo nas je, zakaj ima volk tako drugačna ušesa in usta kot babica in Rdeča kapica … Ugotovili smo, da so naša čutila zelo pomembna za doživljanje in občutenje lepih, zanimivih stvari, trenutkov in občutkov, ki jih doživimo ob pravljicah in spoznavanju življenja in sveta.

 

Za spodbujanje miselne in telesne razgibanosti poskrbita tudi Mojca in Katja. Mojca nas vsak ponedeljek prebudi s Kindy-Roo telovadbo, Katja pa ob sredah navduši z angleško urico.