Telefon: 05 99 47 522 GSM: 070 395 300 info@vrtecbambi.si
Select Page
Mesec oktober smo pričeli s tednom otroka: izvedli smo dan za kino, ustvarjalni dan, gibalni dan, glasbeni dan in igralni dan brez igrač. Otroci so z velikim veseljem v vrtec prinašali jesenske pridelke, ki so jih spoznavali prek različnih čutil. Nekaj pridelkov smo uspešno okusili, nekaj smo jih uporabili pri jesenski dekoraciji, nekaj pa smo jih uporabili za ustvarjalne dejavnosti in simbolno igro. 
Sledil je kolesarski tečaj. V ta namen smo si izdelali izobraževalni plakat s slikovnim gradivom, spoznali in si izdelali svoje prometne znake, se naučili pesmico, spoznali kolesarsko opremo, si ogledovali literaturo na to temo, … In seveda smo upešno vozili kolo. Ob koncu smo izvedli slavnostno podelitev diplom ob uspešno opravljenem kolesarskem tečaju. 
Sledil je kostanjev piknik. V ta namen smo pripravili nekaj jesenskih delavnic. Otroci so pri vseh radi sodelovali. Ta dan je minil v izredno pozitivnem duhu. Bolj kot je bilo težko lupiti kostanj, bolj je bilo zanimivo. 
Izvedli smo dva večja pohoda:  na Vimperk oz. Vinski vrh in na občino Braslovče, kjer smo župana povabili na tradicionalni slovenski zajtrk.