Telefon: 05 99 47 522 GSM: 070 395 300 info@vrtecbambi.si
Select Page

Skupina mačice smo mesec december preživeli nagajivo in praznično. Naši temi meseca sta bili »Skuhaj mi pravljico« in »Praznično-pravljični čas«.

Veliko smo prepevali, ploskali ob ritmu, spoznavali nove pesmi in deklamacijo: Miška vzela je s poličke. Plesali in rajali smo ob prazničnih skladbah, ter se igrali z baloni. Brali smo različne slikanice o božičnih praznikih, ter o letnem času-zima. Izdelali smo adventi koledar, ter se skupaj zabavali ob izpolnjevanju nalog. Skupaj smo praznično okrasili igralnico, ter ustvarili zimsko dekoracijo. Spoznali smo kamišibaj: Neke zimske noči, ki nam je bil zelo všeč. Preko različnih dejavnosti in ob razvrščanju predmetov, smo utrjevali tri osnovne barve.

Ustvarili smo plakat o treh dobrih možeh, ter se veliko pogovarjali o le-teh. Zelo veliko smo likovno ustvarjali. Izdelali smo majhne hišice iz škatlic in smrečice s pomočjo lepljenja in slikanja s prstnimi barvami. Ustvarjali smo svečnike in pogrinjke za naše mize. Iz modelirne mase smo izdelali okraske za smrečico.

Spoznavali smo različne lutke in jih poskušali animirati. Ogledali smo si lutkovno predstavo Božičkovo pismo. Izdelali smo si ropotuljice, ter se nato igrali z njimi. Skupaj s starši so si otroci ogledali predstavo Zvezdica Zaspanka. Ob koncu predstave so otroci prejeli darila.  Skupaj smo izdelovali in spekli piškote, ki so bili zelo okusni. Pri tem smo se zelo zabavali. Sami smo izdelali tudi sadno-božične kroglice, jih okrasili in pojedli. Ob izdelavi smo krepili naše fino-motorične spretnosti.

 Veliko smo se gibali zunaj na prostem. Nekaj dni smo se igrali tudi na snegu, ki smo se ga zelo razveselili. Veliko smo se igrali v telovadnici in telovadili na vajah fit malček gibalček. Obiskala nas je Gospa zima, ki nam je prebrala pravljico in se z nami pogovarjala o letnem času-zima. Izvedli smo skupno »Božičkovo« rajanje v telovadnici, kjer smo plesali in rajali ob praznični glasbi.