Telefon: 05 99 47 522 GSM: 070 395 300 info@vrtecbambi.si
Select Page

Naslov našega mesečnega sklopa je bil »Iz goričkega v Piran«. Naši temi meseca sta bili »Skupaj se imamo lepo«.

Pogovarjali in spoznavali smo značilnosti meseca aprila. Veliko smo likovno ustvarjali s pomočjo tempera barv, vodenih barv, odtiskovanja in lepljenja. Spoznavali smo različne naravne znamenitosti Slovenije preko poučnih videov in slikovnega materiala.

Preko slikovnega gradiva smo spoznavali različne tipe družin. Otroci so prinesli v vrtec fotografije svoje družine o kateri smo se veliko pogovarjali. Spoznavali smo različne živalske družine in prebirali različne slikanice na temo družine. Odpravili smo se na sprehod v okolici vrtca. Opazovali smo bližnjo kmetijo in poimenovali živali, ki smo jih srečali. Odšli smo na sprehod do bližnjega travnika in si nabrali manjši šopek rož.

Obeležili smo dan Zemlje in se pogovarjali o varstvu narave. Preko slikovnega gradiva smo spoznavali planet Zemlja. Posadili smo vsak svoj fižol in skupaj skrbeli zanj. Ustvarili smo tudi plakat. Pogovarjali smo se o tem kam damo odpadke. Spoznavali in poimenovali smo travniške živali in ustvarili plakat na dano temo. Spoznavali smo žival polža, ki ga nekaj dni imel na obisku na igralnici. 

V nadaljnjih mesecih bomo še ponovili dejavnosti na temo spoznavanja Slovenije. Posvetili se bomo gibanju in spoznavanju zdravega življenjskega sloga. Izvedli bi še kratek sprehod v okolici vrtca in tako še bolje spoznali kraje kjer smo doma. Posvetili se bomo dejavnostim povezanimi z naravo.