Telefon: 05 99 47 522 GSM: 070 395 300 info@vrtecbambi.si
Select Page

KONTAKT

Pisarna: 05 99 47 522
Enota Šmartno: 070 395 300

Enota Parižlje: 040 825 824
info@vrtecbambi.si

bambi
Skupaj z otrokom uživajte ob petju pesmic.

Šmartno ob Paki

Miške
– Mavrične ribe

– Mačke

Parižlje
– Piščančki

– Zajčki

  Poniji


Mačke v oktobru


Otroci skupine Mačke smo se s koroško ljudsko pravljico Hvaležni medved. Pogovarjali smo se o pomenu besede hvaležnost in izdelali lutko medved. Vsi smo uspešno opravili kolesarski tečaj, saj vsi vozimo kolo in spretno premagujemo cestne ovire. V okviru projekta Mali sonček, smo se odpravili na pohod na Goro Oljko. Bili smo zelo vztrajni in na koncu veseli, da smo dosegli vrh Goro Oljke. Na Goro Oljki nas je čakalo kosilo, posladkali pa smo se s palačinkami. Spoznali smo tudi običaj ličkanja. Iz koruzni listov smo spletali kitke. Koruzo smo oluščili. Bilo nam je zelo zanimivo. V mesecu oktobru pa je bil tudi teden otroka. Ta teden smo namenili igri brez plastičnih igrač. Otroci so si sami izdelali igračo iz kartona. Pri tem so pokazali veliko izvirnosti in bili zelo ponosni na svoj izdelek. Sestavili smo si družabno igro Gradimo hišo. Pekli pa smo tudi čokoladne mafine. Med dejavnostmi smo uživali in tkali prijateljske vezi.

Piščančki v oktobru

V mesecu oktobru so piščančki v vrtec prinesli veliko jesenskih pridelkov in plodov, ki smo jih skupaj spoznavali, tipali, poimenovali in okušali. Z njimi smo se igrali, jih razvrščali ter prirejali. V ospredju je bila tako matematika in umetnost. Ustvarili smo prve izdelke z odtiskovanjem jesenskih listov. Trebili smo buče in okušali semena, na koncu meseca smo izrezali bučo in izdelali strašilo. Spoznali smo novo pesmico o buči ter listkih. Pripovedovali pravljice o buči in se igrali igro skrivnostna vreča. Spoznali smo domače živali in jih prilepili na steno, da jih lahko otroci vsakodnevno opazujejo. V tednu mobilnosti smo se posluževali igre z nestrukturiranim materialom, pri čemer so otroci zelo uživali. Zelo radi se skrivajo v velikih škatlah in natikajo tulce na palico. Izdelali smo si sestavljanke z motivi domačih in gozdnih živali ter škatlice za sortiranje jesenskih plodov. Začeli smo z nadstandardno dejavnostjo Fit malček gibalček, ki je otrokom zelo všeč. Varni prostor smo razširili na telovadnico in igrišče. Izvedli smo kostanjev piknik in se prvič podali na drugo stran igrišča z “bibo”.

Poniji v oktobru

Mesec oktober smo pričeli s tednom otroka: izvedli smo dan za kino, ustvarjalni dan, gibalni dan, glasbeni dan in igralni dan brez igrač. Otroci so z velikim veseljem v vrtec prinašali jesenske pridelke, ki so jih spoznavali prek različnih čutil. Nekaj pridelkov smo uspešno okusili, nekaj smo jih uporabili pri jesenski dekoraciji, nekaj pa smo jih uporabili za ustvarjalne dejavnosti in simbolno igro. 
Sledil je kolesarski tečaj. V ta namen smo si izdelali izobraževalni plakat s slikovnim gradivom, spoznali in si izdelali svoje prometne znake, se naučili pesmico, spoznali kolesarsko opremo, si ogledovali literaturo na to temo, … In seveda smo upešno vozili kolo. Ob koncu smo izvedli slavnostno podelitev diplom ob uspešno opravljenem kolesarskem tečaju. 
Sledil je kostanjev piknik. V ta namen smo pripravili nekaj jesenskih delavnic. Otroci so pri vseh radi sodelovali. Ta dan je minil v izredno pozitivnem duhu. Bolj kot je bilo težko lupiti kostanj, bolj je bilo zanimivo. 
Izvedli smo dva večja pohoda:  na Vimperk oz. Vinski vrh in na občino Braslovče, kjer smo župana povabili na tradicionalni slovenski zajtrk. 

MESEČNE NOVIČKE SKUPIN

 

Enota Šmartno ob Paki

Miške

Čebele

Mačke

 

Enota Parižlje

 

Piščančki

Zajčki

Poniji

 

 

HITRE POVEZAVE

PRIHAJAJOČI DOGODKI

UTRINKI V SLIKI

img_1500 img_7834 lrm_export_36292030640807_20190719_202714922_resized_20190719_082935810 img_7442 img_8383 20171114_092452_resized_1 dscf0921 20151221_105441

Projekti

Sodelujemo:
KJE SE NAHAJAMO
O NAS

Naslov: Rečica ob Paki 60a
               Šmartno ob Paki
               3327 Slovenija

Telefon:  05 99 47 522
GSM: 070 395 300

http://www.vrtecbambi.si

Ostale informacije

Ostale informacije:  Direktorica: Taja Steblovnik